Botox

Voor meer dan alleen het uiterlijk

Botox wordt ook voor medische doeleinden gebruikt en hierbij wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van spierspanning door te veel sporten (spierverkramping), migraine (spanningshoofdpijn), tandenknarsen en overmatige transpiratie. Het feit dat botuline toxine de zweetklieren uitschakelt en de huid stilzet, houdt je niet alleen jong. Je poriën trekken zich hierdoor ook dicht. Op deze manier heeft het zweet geen uitweg uit jouw lichaam. Het gevolg is dus dat je lichaam een andere uitweg voor de afvalstoffen van zweet moet vinden. Botox kan er voor zorgen dat je minder zweet. Zelfs als je tevreden bent met je uiterlijk, kun je een behandeling nemen voor een ander doel.

 

Vorming van rimpels voorkomen

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van de wenkbrauwen. Boos kijken, je concentreren, in de zon kijken, fronsen etc. We doen het vaak allemaal onbewust. Als jij een jong uitstraling hebt maar je fronst onbewust tijdens het tv-kijken, appen of achter de computer zitten, kan je dit met een botox behandeling voorkomen en kans om rimpels te verminderen.

 

Nazorg/thuisadvies

Na de behandeling dien je het behandelde gebied tot 24 uur niet te masseren, niet te gaan sporten, niet in de zon of in sauna zitten, het behandelde gebied niet te wassen of te douchen met heet water, niet te slapen op het gezicht (indien het gezicht geïnjecteerd is) en geen make-up aan te brengen.

 

Het resultaat van de Botox

Het effect van Botox is niet direct zichtbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat de spierkracht van de fronsspier langzaam afneemt en de fronsrimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Het resultaat van de behandeling van de fronsrimpel blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Wanneer je merkt dat je weer kunt fronsen, is het verstandig om de behandeling weer te herhalen en niet te wachten totdat het helemaal uitgewerkt is.

 

Indicaties

  • Voorhoofdrimpels behandelen
  • Fronslijnen behandelen
  • Kraaienpootjes behandelen
  • Liftend effect
  • Overmatig zweten (voorhoofd, oksels, handen etc.)
  • Migraine
  • Tandenknarsen