Selecteer een taal:

talen:

  1. Home
  2. »
  3. Botox

Botox

Voor meer dan alleen het uiterlijk

Botox wordt ook voor medische doeleinden gebruikt en hierbij wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van spierspanning door te veel sporten (spierverkramping), migraine (spanningshoofdpijn), tandenknarsen en overmatige transpiratie. Het feit dat botuline toxine de zweetklieren uitschakelt en de huid stilzet, houdt je niet alleen jong. Je poriën trekken zich hierdoor ook dicht. Op deze manier heeft het zweet geen uitweg uit jouw lichaam. Het gevolg is dus dat je lichaam een andere uitweg voor de afvalstoffen van zweet moet vinden. Botox kan er voor zorgen dat je minder zweet. Zelfs als je tevreden bent met je uiterlijk, kun je een behandeling nemen voor een ander doel.

Vorming van rimpels voorkomen

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van de wenkbrauwen. Boos kijken, je concentreren, in de zon kijken, fronsen etc. We doen het vaak allemaal onbewust. Als jij een jong uitstraling hebt maar je fronst onbewust tijdens het tv-kijken, appen of achter de computer zitten, kan je dit met een botox behandeling voorkomen en kans om rimpels te verminderen.

Voor wie is het geschikt?

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van de wenkbrauwen en heeft niet te maken met de leeftijd. Boos kijken, je concentreren, in de zon kijken, fronsen etc. We doen het vaak allemaal onbewust. Als jij een jong uitstraling hebt maar je fronst onbewust tijdens het tv-kijken, appen of achter de computer zitten, kan je dit met een botox behandeling voorkomen en kans om rimpels te verminderen.

Hoe lang geen alcohol na botox?

Wilt u een mooi resultaat bereiken en de kans op bijwerkingen tot een minimum beperken? Wacht dan minimaal 24 uur met het drinken van alcohol na een botuline toxine behandeling.

Hoeveel tijd tussen botox behandeling?

Door de spieren consistent te laten ontspannen, zullen ze na verloop van tijd minder sterk worden. Hierdoor houden de resultaten van de botox langer aan en zul je de behandeling op den duur minder vaak hoeven te herhalen. Het advies is om te beginnen met iedere 3 tot 4 maanden.

Hoeveel tijd tussen botox behandeling?

Door de spieren consistent te laten ontspannen, zullen ze na verloop van tijd minder sterk worden. Hierdoor houden de resultaten van de botox langer aan en zul je de behandeling op den duur minder vaak hoeven te herhalen. Het advies is om te beginnen met iedere 3 tot 4 maanden.

 

 

 

Na de behandeling dien je het behandelde gebied tot 24 uur niet te masseren, niet te gaan sporten, niet in de zon of in sauna zitten, het behandelde gebied niet te wassen of te douchen met heet water, niet te slapen op het gezicht (indien het gezicht geïnjecteerd is) en geen make-up aan te brengen.

Hoe slapen na botox?

Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen

Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een zonnebrand crème met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

 

 

Het effect van Botox is niet direct zichtbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat de spierkracht van de fronsspier langzaam afneemt en de fronsrimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Het resultaat van de behandeling van de fronsrimpel blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Wanneer je merkt dat je weer kunt fronsen, is het verstandig om de behandeling weer te herhalen en niet te wachten totdat het helemaal uitgewerkt is.

-Na 3 à 7 dagen begint de botox te werken. Bij de één wat sneller dan bij de ander, maar na 14 dagen is het resultaat optimaal.
U maakt een controleafspraak na 14 dagen om te beoordelen of de behandeling voldoende is. Mocht het resultaat niet zijn wat u of ik ervan verwacht dan krijgt u een gratis nabehandeling.

-Te hebben begrepen dat na 14-21 dagen het maximale effect is bereikt. Indien het effect onvoldoende lijkt te zijn of er andere bijzonderheden zijn ten aanzien van deze behandeling, dient er na 18 dagen een controle-afspraak gemaakt te worden voor een eventuele aanvullende behandeling binnen afzienbare tijd.

Indicaties

DIT MOMENT IS JE ZELF TE DANKEN