Diode laser

De krachtige diodelasers die wij gebruiken is een Duits merk van de MeDioStar-familie (Asclepion). Dit bedrijf is een van de grootste en oudste bedrijven in de markt die wordt als referentie vermeld in dermatologieboeken omdat het CE- en FDA- goedkeuring heeft.

Alle huidtypes en alle haarsoorten dik en fijn, donker of licht (behalve wit haar) wordt hierdoor makkelijk weg gelaserd. Wat dit apparaat uniek maakt, is dat tijdens ontharen de huid strakker wordt en acne en acnelittekens en open poriën worden verminderd. Er zult dus op hetzelfde moment meerdere resultaten geboekt dan alleen ontharen waardoor dit de superioriteit van ons apparaat aantoont. MeDioStar is het nieuwste techniek om de overbeharing te behandelen op een zeer veilige manier.

 

De werking van Laserontharen

Bij de behandeling van haar wordt de energie van de krachtige diodelaser gebruikt om de hergroei van het haar te voorkomen. Om dit te doen, moet het licht enkele millimeters in de huid doordringen om de haarwortel te bereiken. Wanneer het de melanine in het haar ontmoet (bruine kleur), wordt het licht geabsorbeerd, d.w.z. het wordt omgezet in warmte. Hoe donkerder, dikker en dichter het haar, hoe meer warmte er wordt geproduceerd. Deze hitte beschadigt de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei in het haar en in de directe omgeving van het haar.

Dit zorgt voor een drastische vermindering van haar in het behandelde gebied. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat er ondanks de geproduceerde warmte geen blaren of littekens ontstaan. Daarom bevatten alle ontharingstechnologieën van Asclepion een krachtig huidkoelend element, dat altijd de meest oppervlakkige laag van de huid direct voor de lichtpuls koelt. Het maakt de behandeling ook comfortabeler voor de patiënt.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Laserontharing bereikt nooit in één keer al je haartjes. Het werkt alleen op haren in de groeifase, en dit is gemiddeld 30%. Om alle haren te bereiken heb je gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig.

 

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Dit is afhankelijk van het gebied: hoe sneller de haartjes er groeien, hoe minder tijd er tussen twee behandelingen hoeft te zitten. De wachttijd varieert van 6 tot 12 weken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte aantal behandelingen en hoeveel tijd er tussen moet zitten.

 

Resultaat laserontharen

Vaak zie je na de eerste behandeling al resultaat. Het resultaat zie je bij kale plekjes die ontstaan in het behandelde gebied en de verminderde haargroei. Een deel van de haren voelen misschien zachter of dunner. Na 3-4 behandelingen is het resultaat echt goed zichtbaar.