Hoe werkt laser ontharing

Bij de behandeling van haar wordt de energie van de krachtige diodelaser gebruikt om de hergroei van het haar te voorkomen. Om dit te doen, moet het licht enkele millimeters in de huid doordringen om de haarwortel te bereiken. Wanneer het de melanine in het haar ontmoet (bruine kleur), wordt het licht geabsorbeerd, d.w.z. het wordt omgezet in warmte.

Hoe donkerder, dikker en dichter het haar, hoe meer warmte er wordt geproduceerd. Deze hitte beschadigt de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei in het haar en in de directe omgeving van het haar.

Dit zorgt voor een drastische vermindering van haar in het behandelde gebied. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat er ondanks de geproduceerde warmte geen blaren of littekens ontstaan. Daarom bevatten alle ontharingstechnologieën van Asclepion een krachtig huidkoelend element, dat altijd de meest oppervlakkige laag van de huid direct voor de lichtpuls koelt. Het maakt de behandeling ook comfortabeler voor de patiënt.

Geavanceerde, op licht gebaseerde behandelingen voor permanente haar vermindering.

De krachtige diodelasers van de MeDioStar-familie vertegenwoordigen de allernieuwste technologie voor permanente haarverminderingsbehandelingen. De golflengten van de MeDioStar-apparaten zijn zo gekozen dat de absorptie van het licht zeer hoog is in melanine,

maar laag in water (belangrijke stof in de huid), wat zorgt voor een zeer selectieve en veilige behandeling, met een zeer laag risico van bijwerkingen. Tegelijkertijd maakt dit het mogelijk om zelfs donkere huidtypes (tot huidtype VI) te behandelen met een zeer laag risico op hypopigmentatie.

Bovendien kan een speciale behandelingsmodus (SmoothPulse) worden gebruikt voor grotere gebieden, waardoor het laserpulsgevoel bijna onmerkbaar wordt, zelfs voor gevoelige patiënten. Door het optimale ontwerp van de MeDioStar-lasers zijn bijwerkingen van meer dan lichte roodheid en zwelling rond donker haar zeer zeldzaam.  • Video’s
  • FAQ

Video’s

FAQ

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het haar wisselt af tussen groeiperiodes (anageen) en geen groei (telogeen). De overgang tussen de twee perioden wordt gekenmerkt door een onderbreking van de proliferatie van bolcellen en door een verwijding van het eindgedeelte van de haarwortel, dat is verankerd aan de wanden van de follikel; deze tussenfase wordt catagen genoemd. Bij mensen zijn de fasen van verschillende haargroei niet gesynchroniseerd, d.w.z. dat elk haar zich in een andere groeifase bevindt. Tijdens een ontharingssessie zijn alle haren gericht, zonder te weten in welke groeifase ze zich bevinden. Dat betekent dat in een bepaald gebied slechts een bepaald percentage haar reageert op de laserbehandeling, d.w.z. alleen haren in anagene fase. Daarom is een serie lasersessies altijd nodig. Hoeveel sessies er nodig zijn, verschilt per geval en is afhankelijk van haar- en huidtype en van genetische aanleg. Normaal gesproken zijn zes tot tien sessies per gebied nodig om een ​​haarvermindering tot 90% te bereiken.

Kan al het haar worden behandeld?

Omdat de laserstraal gericht is op de pigmenten in het haar, zal al het gepigmenteerde haar zeer goed reageren op de behandeling. Haar van zeer donker tot donkerblond kan effectief worden behandeld, terwijl wit of grijs haar niet op de behandeling reageert. Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe beter de opname en dus hoe beter het resultaat.

 

Is de laserprocedure effectief?

De effectiviteit van de behandeling hangt af van de kleur, dikte en diepte van het haar. Het resultaat van de behandeling hangt ook af van de hormoonspiegels. Om een ​​hoge effectiviteit te bereiken, is het belangrijk om met uw arts een behandelplan op te stellen op basis van uw huidtype en haarconsistentie.

 

Wat voor soort resultaten mag ik verwachten?

Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat 12 maanden na het einde van de behandeling de effecten met lasers van de nieuwste generatie zeer goed zijn. Het kan microscopisch worden bewezen dat de haarzakjes definitief beschadigd zijn. Afhankelijk van de genetica en hormonale veranderingen kunnen opfrisbehandelingen nodig zijn.

 

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst wordt het haar geschoren om de opname van licht door het op de huid liggende haar te voorkomen. Daarna worden alle donkere vlekken op de huid (bijvoorbeeld moedervlekken) bedekt met een wit potlood en wordt een dunne laag transparante gel op de huid aangebracht. Het handstuk van de laser wordt over de te behandelen delen van de huid bewogen. De laser zendt een lichtimpuls uit, waardoor een zacht prikkelend gevoel ontstaat. De behandeling is zeer comfortabel dankzij het huidkoelsysteem van het laserapparaat. In sommige bijzondere gevallen is het mogelijk om voor de behandeling een verdovende crème aan te brengen.

 

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de behandeling kan roodheid van de huid, sterke gevoelens van warmte of striemen optreden. Over het algemeen zijn de bijwerkingen vergelijkbaar met een lichte zonnebrand en verdwijnen enkele uren na de behandeling. Na een paar uur merkt u mogelijk een donkere verkleuring van het behandelde gebied en / of korstvorming, die na twee tot tien dagen weer verdwijnt. De haren lossen na vijf dagen tot twee weken op of vallen uit.

 

Hoeveel tijd tussen behandelingen is er?

De behandelingen worden normaal gesproken uitgevoerd met een interval van vier tot acht weken, wanneer duidelijke haargroei merkbaar is.

 

Welke complicaties kunnen er optreden?

De behandeling met MeDioStar is effectief en veilig voor alle huidtypes. Zoals bij elke andere medische behandeling, kunnen ongewenste bijwerkingen na de behandeling niet volledig worden uitgesloten. Er kan tijdelijk verlichting van de huid of hyperpigmentatie optreden en in zeer zeldzame gevallen kunnen zich kleine littekens vormen. Een licht erytheem, met name perifolliculair erytheem, kan zich speciaal ontwikkelen voor donker, dik haar. Al deze effecten zijn in ieder geval omkeerbaar en zullen binnen enkele weken verdwijnen. Vraag uw arts voor meer informatie over mogelijke bijwerkingen.