Microneedling Therapie - Stimuleer Huidvernieuwing en Verbetert de Huidtextuur

Microneedling

Microneedling is een methode die sommige dermatologen gebruiken om verschillende huidaandoeningen te behandelen. De techniek omvat het gebruik van meerdere kleine, steriele naalden om de huid te doorboren en fysiek trauma te veroorzaken. Dit trauma zorgt ervoor dat de derma, een diepere huidlaag, opnieuw wordt opgebouwd.

Microneedling kan helpen bij het aanpakken van veel huidgerelateerde klachten, waaronder:

  • rimpels
  • littekens
  • acne
  • alopecia
  • problemen met huidpigmentatie
  • striae
  • couperose
  • losse huid, zoals na gewichtsverlies of liposuctie
  • Huidverjongen

Daarnaast kunnen professionals microneedling gebruiken om medicatie, zoals actuele retinoïden of vitamine C, dieper in de huid te deponeren. Dit kan de behandeling van verschillende problemen stimuleren, waaronder littekens door acne.

Hoe werkt microneedling?

Mirconeedling kan helpen bij het aanpakken van rimpels, acne, littekens en striae.

Microneedling verhoogt de productie van collageen en andere helende factoren door trauma aan de huid te veroorzaken. Collageen is een essentieel eiwit dat helpt de huid er jeugdig uit te laten zien, met een stevige, gladde en rekbare textuur.

Veroudering veroorzaakt de afname van collageen in de huid, wat bijdraagt ​​aan rimpels en andere tekenen van veroudering. De huid kan ook collageen verliezen als gevolg van verwondingen, zoals acnelittekens, striae of andere littekens.

Het is belangrijk om te beseffen dat microneedling geen snelle oplossing is, omdat het gaat om de groei van een nieuwe huid. Het kan enkele maanden duren voordat een persoon de volledige resultaten van de procedure ziet.

Microneedling is over het algemeen een veilige en effectieve procedure die het uiterlijk van de huid kan verbeteren. Het kan rimpels verminderen, littekens verminderen en losse of verouderende huid strakker of verjongen.

Hoewel microneedling thuis breed toegankelijk en comfortabeler is dan de professionele versie, zullen thuisbehandelingen niet dezelfde resultaten opleveren en het risico op bijwerkingen vergroten.

 
 
Hoe vaak moet ik microneedling ondergaan?
 
Wij adviseren om microneedling te volgen in een kuurverband. De behandelingen worden 5 keer uitgevoerd, met telkens een interval van 4 weken. In sommige gevallen is het goed om de behandeling te combineren met microdermabrasie of peelings.
 doel om het collageenproductie te stimuleren. 
 
Microneedling is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt, met als doel om het collageenproductie te stimuleren. Microneedling is een huidverbeterende behandeling die voor veel indicaties kan worden ingezet
Een microneedling behandeling kan onaangenaam aanvoelen

Doordat de naaldjes waarmee gewerkt wordt heel klein zijn, zal de behandeling niet heel veel pijn doen. Microneedling is doorgaans prima te verdragen. Het geeft een licht prikkend gevoel.
 
48 uur na de peeling zon, sauna, hete baden en zweten vermijden. De huid beschermen met een SPF factor 50, het gehele jaar door.
 
 
Hoe lang duurt het om te herstellen van microneedling?
 
De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen, lichte korstjes krijgt of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 2 dagen aanhouden
Oliën zijn uitstekend te gebruiken op de huid na microneedling. Ze voeden de huid dieper dan vochtinbrengende crèmes op waterbasis en kunnen de bijwerkingen van microneedling verminderen.
 
 
Na de behandeling raden wij aan om 7 dagen niet zwemmen, geen gebruik te maken van de sauna en 24 uur na de behandeling geen hete douche te nemen en niet sporten

Na de microneelding behandeling ontstaat er een verbeterde doorbloeding waardoor de huid gezonder, gladder en weerbaarder wordt en een frisse kleur krijgt. De roodheid van de huid zal verminderen en pigmentvlekken door UV nemen af.

Rate this page