Definitief Laserontharen - Zeg vaarwel tegen ongewenste haargroei

Diode laser

De krachtige diodelasers die wij gebruiken zijn een Duits merk van de MeDioStar-familie (Asclepion). Dit bedrijf is een van de grootste en oudste bedrijven in de markt die wordt als referentie vermeld in dermatologieboeken omdat het CE- en FDA- goedkeuring heeft.

Alle huidtypen worden en alle haarsoorten dik en fijn, donker of licht (behalve wit haar) wordt hierdoor makkelijk weg gelaserd. Wat dit apparaat uniek maakt, is dat tijdens het ontharen de huid strakker wordt en acne en acnelittekens en open poriën worden verminderd. Er zullen dus op hetzelfde moment meerdere resultaten geboekt dan alleen ontharen. MeDioStar is de nieuwste techniek om  overbeharing te behandelen op een zeer veilige manier.

De werking van Laserontharen

Bij de behandeling van haar wordt de energie van de krachtige diodelaser gebruikt om de hergroei van het haar te voorkomen. Om dit te doen, moet het licht enkele millimeters in de huid doordringen om de haarwortel te bereiken. Wanneer het de melanine in het haar ontmoet (bruine kleur), wordt het licht geabsorbeerd, d.w.z. het wordt omgezet in warmte. Hoe donkerder, dikker en dichter het haar, hoe meer warmte er wordt geproduceerd. Deze hitte beschadigt de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei in het haar en in de directe omgeving van het haar.

Dit zorgt voor een drastische vermindering van haar in het behandelde gebied. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat er ondanks de geproduceerde warmte geen blaren of littekens ontstaan. Daarom bevatten alle ontharingstechnologieën van Asclepion een krachtig huidkoelend element, dat altijd de meest oppervlakkige laag van de huid direct voor de lichtpuls koelt. Het maakt de behandeling ook comfortabeler voor jou.

mediostar-laser amersfoort

Laserontharing bereikt nooit in één keer al je haartjes. Het werkt alleen op haren in de groeifase, en dit is gemiddeld 30%. Om alle haren te bereiken heb je gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Dit is afhankelijk van het gebied: hoe sneller de haartjes er groeien, hoe minder tijd er tussen twee behandelingen hoeft te zitten. De wachttijd varieert van 6 tot 12 weken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte aantal behandelingen en hoeveel tijd er tussen moet zitten.

 

 

Na de behandeling dien je het behandelde gebied tot 24 uur niet te masseren, niet te gaan sporten, niet in de zon of in sauna zitten, het behandelde gebied niet te wassen of te douchen met heet water, niet te slapen op het gezicht (indien het gezicht geïnjecteerd is) en geen make-up aan te brengen.

Vaak zie je na de eerste behandeling al resultaat. Het resultaat zie je bij kale plekjes die ontstaan in het behandelde gebied en de verminderde haargroei. Een deel van de haren voelen misschien zachter of dunner. Na 3-4 behandelingen is het resultaat echt goed zichtbaar.

Dit is afhankelijk van het gebied: hoe sneller de haartjes er groeien, hoe minder tijd er tussen twee behandelingen hoeft te zitten. De wachttijd varieert van 6 tot 12 weken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte aantal behandelingen en hoeveel tijd er tussen moet zitten.

De behandeling wordt meestal goed verdragen, ook als er grote gebieden tegelijk behandeld worden. De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten.

Door middel van energie wordt het haarzakje vernietigd. Hierdoor kan er zich geen nieuwe haar meer ontwikkelen. Doordat de haren zich in drie verschillende groeifases bevinden, kun je niet alle haarzakjes in één behandeling permanent vernietigen.

De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserpuls goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt. Als de haren lang zijn, De energie wordt niet voldoende toe geleidt naar de haarfollikels.

Na de behandeling is de huid warm, rood en gezwollen. Bij sommige laserbehandelingen houdt die roodheid enkele uren aan, bij andere enkele dagen of zelfs twee weken. Ook kan de huid gaan vervellen of kunnen er korstjes ontstaan. Gebruik direct na de behandeling een koelpack of Aloë vera lotion om de
huid te koelen.

Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.